Mantolama

 

İletişim

  • AdresYeni Halimağa Çarşısı 1443 Sokak Tesisat İş Merkezi B Blok No:2/A Yenişehir / İZMİR
  • Telefon+90 232 457 45 54
  • E-postasgyapi@sgyapi.com

Mantolama Nedir?

Mantolama, binalarda ısı (soğuk ve sıcak hava) kaybının minimize edilmesi ve böylelikle yaşam alanlarındaki ısıl konforun sağlanması amacıyla bina cephelerinin yalıtım sürekliliği sağlanarak ısı yalıtım levhaları ile kaplanması işlemidir. Kış aylarında ısıtma, yaz aylarında da soğutma giderlerinin düşmesine katkı sağlarken, bina içindeki rutubeti önler, sağlıklı ve konforlu bir ortam oluşturur. İç yüzeylerde terleme sonucu oluşan küfü, siyah lekeleri, sıva ya da boyaların kabarmasını engeller.

Bir başka deyişle;

Kışın evlerdeki ısının dışarı çıkmasına ve soğuğun içeri girmesine engel olmak, yazın evlerdeki serin havanın dışarı çıkmasına ve sıcak havanın içeri girmesine engel olmak için, bina duvarlarının dış cepheden yalıtılmasına mantolama denir.

Çevreci bir çözümdür. Kömür, doğalgaz gibi fosil yakıtların tüketimini azaltarak, hava kirliliğinin önlenmesine yardımcı olur, CO2 salınımını azaltır.
Mantolama işlemi binaların dış cephesini kesintisiz olarak kaplayarak ısı köprülerinin oluşmasını engeller ve ısı yalıtım kayıplarını minimize eder.
Aylık enerji (elektrik, doğalgaz, odun, kömür vb.) giderlerinizi %60’a varan oranlarda düşürür. Tasarruf sağlar, birikimlerinize katkıda bulunur.
Dış cephe ve iç duvar arasındaki sıcaklık farkını minimize eder, duvar kesitinde oluşabilecek yoğuşmayı engelleyerek, beton içindeki donatıların korozyona uğramasının önüne geçer. Bu sayede binalar depreme karşı korunmuş olur.
Cepheleri olumsuz hava şartları ve güneş ışınları etkisinden koruyarak binaların ömrünü uzatır.
Mantolama binalara yapılan bir harcama değil, yatırımdır. “Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği”nce A’dan G’ye kadar sınıflandırılan binaların enerji sınıfları yükseldikçe değerleri artar. Satın alma ve kiralama işlemlerinde ekonomik kar sağlar.
Olumsuz hava şartları ve mevsim koşulları dolayısıyla binaların cephelerinde zamanla görülen çatlama, kopma, kabarma, soyulma dökülme, solma vb. olumsuzluklara engel olur, böylece bakım-onarım maliyetlerini azaltır.
Binalara ısı yalıtımı sağlamakla beraber, dış cephelerin güzel ve modern bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur.